2014. szeptember 28., vasárnap

Váltás Andoridról Windows-ra: Visszatérés

 

A történetünk végéhez és ezáltal a jelenlegi stádiumához érkeztünk.
WP-re váltottam, most pedig wp-ről fogok váltani.
Bővebben leírom mik a problémáim, addig is aki nem olvasta a cikk előző részét, ide kattintva megteheti.
"Órarend alkalmazás rossz, Volán menetrend nincs, a böngésző nem nagyon akar javulni, és ami még nem a rendszerre kenhető, nincs hangszínszabályzóm, sem vakum, sem előlapi kamerám, sem villogó ledecském.."
Szóval az első hibája, ami lehet nem is a telefon hibája, a 8.1-es frissítés óta lassú a netem.
Telenoros vagyok, havi 100MB-ot kapok ez ha lejár lassítva van. A régi Galaxy készülékemen ez a belassított net ugyanúgy elég volt a szokásos dolgaimra (google keresések, menetrend megnézése böngészőből, facebbok, stb..) és a Windows 8-on is simán vitt mindent. Viszont a 8.1 óta nem tölt be szinte semmit.

Második problémám, amit én tipikus Nokia hibának könyvelek el, a videók több helyen akadnak. Mind gépen, mind telefonon. Szóval nem tudok anélkül felvenni egy szülinapi bulit mondjuk hogy ne legyen benne törés.
Elmondom részletesebben és érthetőbben mi is a helyzet.

Először is, bekapcsolom a kamerát, majd lerakom a telefont kitámasztva. Mondjuk eléneklek a kamerába egy dalt, majd megfogom a telefont és leállítom a videót. Maximum 4 perces videóról beszélünk.
Ekkor lefagy a kamera app. 2 dolgot tehetek.
1: home gomb, majd visszalépek a fényképekhez és sehol sincs a videó.
2: hagyom hagy eméssze a videót, a képernyő elsötétül és percekig nem tudok vele mit csinálni, semmire nem reagál, de a vége ugyanaz. A helyet foglalja, viszont a videó sehol sincs.
Az elején azért említettem hogy " Nokia hiba" mert volt már Nokia telefon a családban, ami még okos se volt, és ugyanez volt a gyenge pontja.

Teret adok a végszónak:

Összességében szerettem ezt a rendszert és a telefont is a hibái ellenére is. Rengeteg apró gondja volt még amiket nem is említettem meg, de ezek kb. egy év alatt felgyülemlettek. Ennek ellenére nem cserélném most le a telefont, viszont a gyenge hardveres dolgok miatt pl. hogy nincs vakum, ami viszont az én hibám (miért nem vettem jobb telefont?) mégis megteszem.

Köszönöm annak aki figyelemmel követte a cikkeket.
Talán lesz még hasonló élménybeszámoló, ha pedig nem is, az új telefonról megírom a tapasztalataim.

Addig is jó böngészést!

2014. szeptember 23., kedd

Váltás Andoridról Windows-ra: Használat

"Messenger program nem kellett rá, tökéletes volt az alap beépített üzenetküldő. Még tetszett is a változatosság. A facebook iszonyatosan rossz volt, de a böngészős verzió is megtette."
Folytatjuk a megkezdett történetet. (Előző cikk)

Szóval birtokba vettem a Nokiámat és lassan már 1 éve nyúzom.
Azóta sok-sok program fejlődött, a Viber és a Messenger is kezdte magát beérni, viszont még mindig nem barátkoztam meg vele teljesen.

Összességében kellemes használni. Szerintem idővel és kellő energiával utol fogja érni a konkurenciát. Csak győzzék az emberek kivárni.
Az tény és való hogy kell egy kis idő míg az ember megszokja a telefont, minden más rajta, de nem lehetetlen feladat.

Volt egy PfD-s problémám, újra raktam az egész telefont vagy 2 hete. Azóta én is a hivatalos frissítést használom.
Kisebb nagyobb gondok vannak a telefonnal, viszont úgy nagy vonalakban tökéletes.
Órarend alkalmazás rossz, Volán menetrend nincs, a böngésző nem nagyon akar javulni, és ami még nem a rendszerre kenhető, nincs hangszínszabályzóm, sem vakum, sem előlapi kamerám, sem villogó ledecském.. Ezek hatására döntöttem úgy hogy idén év végén váltok.

2014. szeptember 21., vasárnap

Váltás Andoridról Windows-ra: Kezdetek


A telefontörténelem című cikkben leírtam a történet előzményeit.
Ajánlom mindenkinek az elolvasását.

Androidos telefonommal nem épp boldog hónapokat töltöttem együtt, amikor elhatároztam hogy pénz hiányában iOS helyett a WP-t fogom kipróbálni.
Eredetileg 920-ra pályáztam, de úgy alakult hogy kaptam egy 520-at.

Kibontottam bekapcsoltam, majd elkezdtem belakni.
Az elején kicsit nehézkes voltam, csinálj live fiókot, állítsd be ezt-azt, szóval úgy alakult hogy egy fél napot eljátszottam így vele.

Majd elkezdtem alkalmazásokat keresve. Ja, meg kell jegyeznem ez 2013. novemberében volt. Messenger program nem kellett rá, tökéletes volt az alap beépített üzenetküldő. Még tetszett is a változatosság. A facebook iszonyatosan rossz volt, de a böngészős verzió is megtette. A böngésző tetszett. A viber nagyon le volt maradva, évtizedekkel. Szóval ami volt az le volt maradva androidos társához képest, vagy nem is volt.

Nem baj, ez van. Majd megszokom. Hátha fejlődnek a dolgok.

Ami pozitívum volt, sokkal jobb képeket csinált, és a sebesség szinte kézzel fogható volt. Olyan csúcskészüléknek tűnt a régi droidomhoz képest. Nagyon örültem neki.

Az ismerkedésről egyenlőre ennyit tudok mondani.
Folytatjuk még..

Update: Következő rész >>

Telefontörténelem

Először is, hogy a lényegre térjünk, amit mostanában ki akarok fejteni, meg kell ismerni az összes eddig használt készülékemet.
Mindegyikről ejtünk pár szót.

Első: Nokia 3100
Az első készülékem egy Nokia volt, pont jó kezdés ahhoz hogy elkezdjem a telefonokkal való ismerkedést.Imádtam bütykölni, nyomkodni, ugyanúgy mint most.
Nézzünk róla képet:
 

Második: Sony Ericsson w300i
Ezt a telefont nagyon vártam. Imádtam. Mindenki le akart róla beszélni, aztán rájöttem miért. Kevés volt arra amire én szerettem volna használni. Viszont a mai napig kellemes érzéssel emlékszek vissza rá. Anno a Sony oldalán online is ki lehetett próbálni. Az egy zseniális dolog volt, kár hogy ma már nem divat.
Fotó róla:

Harmadik: Sony Ericsson w595
Ezt a készüléket szintén imádtam. A Sony családnál maradtam, mert semmi gond nem volt egyikkel sem. Az egyedüli problémát a technika haladása jelentette, ugyanis ilyenkor jelentek meg az első elérhető árú érintőképernyős telefonok.
Nézzük meg ezt is:

Negyedik: Samsung Galaxy Ace
Itt érkezünk fontos ponthoz a történetben. Kezdjük is az előszóval.
Itt kezdtem el ismerkedni az android és az okos telefon világával. 2 évig használtam a telefont, ebből egy fél év maga volt az álom. Aztán elkezdett fagyni, kilépkedni, nem egyszer volt rezetelve az egész telefon. Azután is ugyanúgy fagyott. Majd elkezdett gyorsan merülni, végül 5 perc alatt feltöltött és 5 perc alatt le is merült. Időközben betört egyszer a kijelző ami megjegyzem Gorilla volt, és aksi is volt benne cserélve. Ekkor elhatároztam hogy hagyom a Samsungot, és hagyom az android rendszert is.
Képünk róla:
 

Innen kezdődik majd a történetünk..

Ötödik elem: Nokia Lumia 520 (Jelenlegi telefonom)
Erről fog szólni a későbbi történet.
Lássuk addig a telefont:

Új rovat: Technikai részleg


A kategória felvezetését már elkezdtem a Mutasd a mobilod.. cikkel, és szeretném saját gondolatokkal is folytatni.

Egy új kategóriát vezetek be, ewoTech néven.

Eleinte mobillal kapcsolatos dolgokról fogok írni, de később még ki tudja mi lesz terítéken.
A cikkek hamarosan érkeznek, addig is jó böngészést!

2014. szeptember 14., vasárnap

Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!

Ha iPhone-ja van, nagy valószínűséggel jobban kedveli Brad Pittet, mint az átlagemberek, ha viszont egy Samsung-telefon lapul a zsebében, akkor inkább Robert Downey Jr.-ért van oda. Ezek a szórakoztató következtetések egy felmérésből derülnek ki, amelynek a célja valójában komoly.
Az Exponential nevű brit cég 1,67 millió hinfitárs telefontulajdonos bevonásával azt kutatta, miképp függ össze az érdeklődés telefonjuk márkájával (vagy inkább gyártójával). Megnézték, milyen online tartalmakat néznek meg a telefonjukról, és ezt vetették össze a gyártókkal (Apple, Samsung, Sony, HTC, LG, Nokia, Motorola, Blackberry). Amit találtak (majd egy infografikában össze is foglaltak), az igencsak érdekes, sőt esetenként szórakoztató.

Kiderült például, hogy a Nokia-telefonok tulajdonosai nem értenek annyira a technikához, a Samsungot az idősebb korosztály kedveli, a HTC-sek családcentrikusak, Blackberryjük pedig leginkább az üzletembereknek van.

Míg az LG-sek kedveli a zombis filmeket, addig az iPhone-osok inkább egy krimit választanak, a Motorola-hívek odavannak a szerelmes dalokért, a blackberrysek viszont szívesebben hallgatnak gospelt. Az iPhone-tulajdonosok kedvenc gépkocsimárkája a BMW (azon belül is az 530-as), a Blackberryt használók viszont inkább egy Mini Cooperre voksolnak.

És ez még messze nem minden. Akinek ugyanis iPhone-ja van, az – derül ki a felmérésből – sokkal jobban kedveli Brad Pittet, mint az átlagemberek, a Motorola-tulajdonosok Emma Watsonért vannak oda, a samsungosok kedvenc "celebje" pedig Rafael Nadal.

Fából vaskarika ez a felmérés? Hát van benn valami. Mindenesetre az Exponential menedzsere elmondta, hogy az ilyesfajta adatokkal valójában a hirdetőket kívánják segíteni. A Samsung telefonokat például Lionel Messi reklámozza, azonban lehet, hogy nagyobb hatást érne el egy Nokia telefonnal, a kutatásból ugyanis az derült ki, hogy a nokiásokat négyszer jobban érdekli Messi, mint azokat, akiknek Samsung-telefonjuk van.



2014. szeptember 13., szombat

Utolsó rovat: Szerelemálom


Rég volt ilyen rovat, és mostanában valahogy nem is gondolkoztam azon hogy írni kéne.
Valahogy nem megy ez egy gépen és egy blogon keresztül. Úgyhogy a következőre gondoltam.
Készítek egy videó sorozatot, amolyan vlog félét, amikor van valami vagy késztetést érzek rá, azt egy bizonyos Youtube csatornára feltöltöm. Még csak tervek vannak a fejemben, de majd itt úgyis tájékoztatok mindenkit.

Most csak ennyit sikerült kihoznom magamból. Nem erőltetem..
 "Mindenkinek van egy álma, egy szerelme amit az életben minden áron el akar érni.
Lesznek akadályok, a legnagyobbak amik csak lehetnek, de ki fogsz tartani mellettük.

Nekem is van egy álmom, egy szerelmem. Ez éltet, ezért kelek fel minden nap.
Borzasztó nehéz 1-1 ezzel kapcsolatos kudarcon túl lépni..

Talán nincs is ezeknél nehezebb."
Talán az utolsó ewoDeep rovat volt.. de ki tudja.. :)

2014. szeptember 12., péntek

Vicces szólások


Találtam a neten pár vicces szólást, közmondást. Fogadjátok sok-sok szeretettel.
Valaki tud még hasonlókat? Az nyugodtan ossza meg velünk kommentbe!
Jó szórakozást.

Ki a hideget nem szereti, hóember nem lehet.

Mindenhol jó, de a legolcsóbb otthon.

Hajléktalanok jelmondata: „Kukából nem lesz szalonna.”

Néma gyereknek az anyja sem látja a fától az erdőt.

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz,

zseniális, ha tudod, melyik felét.

A dög a rivális hölgy beceneve.

A kémia ugyanaz mint a fizika, csak büdösebb.

Az irónia nem más, mint a szellemes emberek gorombáskodása.

A szálka a hal bosszúja.

Az ámokfutás a jövő tömegsportja.

A biztonság az a veszély, amit nem érzékelünk.

Jó dolog a skizofrénia, legalább tudok magammal sms –ezni.

Miért marad mindig olyan sok hónap a pénz végére?

A szakáll nem szúr, csak a megfelelő oldalára kell születni.

A sláger az a zene, ami a füleden megy be és a könyöködön jön ki.

Ha tilosban parkolsz, ne kapcsold ki az ablaktörlődet. Mozgó ablaktörlő alá nem lehet betenni a büntetőcédulát.

Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC –ajtó melyik oldalán várakozol!

Az önző csak magára gondol. Az irigy másokra is!

A legrosszabb dolog a világon az, amikor a hülyeség szorgalommal párosul.

Bigámia az, ha valakinek eggyel több felesége van. A monogámia ugyanaz.

Házasság? Nem szaporodom fogságban!

A barátaim mindent megdugtak, ami mozgott, de én nem tartottam fontosnak, hogy ilyen korlátokat állítsak magamnak.

A felfedezések úgy születnek, hogy valaki nem követi az utasításokat.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban.

A sör lassan butít, de nem baj, én ráérek.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának van egy jó kis kocsmája.

A lustaság netovábbja, ha valaki azt álmodja, hogy nem csinál semmit.

A nagyotmondás ellen a nagyothallás az egyetlen védelem.

A sast a legkönnyebb a tojásban elkapni.

Ki korán kel, az hülye. Menjen el orvoshoz!

A pofon elhadart simogatás.

Én különb vagyok, mint a többi ember, mert belőlem csak egy van, a többiből pedig sok.

Amiről azt gondolod, hogy mások gondolják rólad, azt Te magad gondolod saját magadról.

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

A titoktartás egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik.

A teve egy rendkívül szívós állat: akár élete végéig kibírja víz nélkül. Sőt, még utána is.

A szél a levegő azon része, amelyik siet.

Már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban.

Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

A régész karrierje romokban hever.

Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy vegetáriánus legyek.

Hát nem csodálatos dolog nagypapának lenni? Imádom! Az egyetlen, amit nem szeretek benne, hogy egy nagymamával kell hálni.

Ha valakinek folyamatosan karikás a szeme, az csakis az ördög lehet, mert az sohasem alszik.

A számítógépek sohasem fogják átvenni a könyvek szerepét. Nem állhatsz rá egy floppy lemezre, hogy elérj valamit egy magas polcon.

Vegetáriánus: régi indián szó. Jelentése: „béna vadász”.

Ha megéred a százat, akkor megúsztad. Nagyon kevesen halnak meg százéves koruk után.

A válaszom egy határozott TALÁN.

Olyan nincs, hogy verekedés közben futballmeccs tör ki?

Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.

Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.

Az éttermek dohányzó és nem dohányzó részre osztása olyan, mintha a strand medencéjét belehugyozós és nem belehugyozós részre osztanák!

Kórustag voltam, amíg rá nem jöttek, honnan jön a zaj.

2014. szeptember 6., szombat

Ajánlott olvasmány: 45 életigazság


Mennyire érzed magad bölcsnek?
Vajon hogy vélekedik az életről egy sokat megélt ember?
"Ne vizsgálgasd az életet. Állj neki és hozd ki belőle a legtöbbet most."
Hogy születnek ilyen és ehhez hasonló mondások, életigazságok?
Olvasd el a 45 összeválogatott igazságot.

Te melyiket alkalmazod? Melyiket tapasztaltad már? Írd meg nekünk kommentbe!