Szeretnétek házilag előállítani?
Akkor fogadjátok sok szeretettel a receptet!
Hozzávalók / 6 adag
Az alsó réteghez
13 dkg liszt
7 dkg cukor
4 dkg vaj
1 db tojás
A krémhez
10 dkg cukor
10 dkg vaj
25 dkg földimogyoró (sós, pörkölt)
510 g sűrített tej
A tetejére
10 dkg étcsokoládé
Elkészítése
- Az alsó réteghez a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojást összegyúrjuk, és a tésztát kinyújtjuk.
- Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez egy lábasban a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, aztán a sűrített tejet.
- Forrás után a lángot kisebbre vesszük, és folyamatos keverés mellett 8-10 perc alatt sűrűre főzzük.
- Belekeverjük a mogyorót. A masszát rásimítjuk a tésztára, és hűlni hagyjuk, amíg megszilárdul.
- A tetejére a csokit vízgőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk, és ezt is rásimítjuk a sütire.
- Pár órára hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul a csoki.
Képi segítség (nagyításhoz katt a képre)
Jó étvágyat mindenkinek!
Aki esetleg elkészítette az nyugodtan ossza meg velünk kommentbe hogy mit is tapasztalt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése