2014. január 25., szombat

Mi is az a boldogság?

Téged mi tesz boldoggá?
Most a legtöbb ember elkezdené erre a kérdésre sorolni a tökéletes élet tökéletes dolgait hogy: nagy ház, nagy kocsi, barátnő / barát, sok pénz, nagy fizetés ésatöbbi ésatöbbi.
Ezek mind közhelyes dolgok. Szerintem az ember nem ettől boldog igazán.
Voltál már olyan boldog mint még soha? Várj, úgy kérdezem hogy volt-e már olyan hogy történt valami veled és erősen érezted hogy eddigi életed során ez volt a legjobb dolgok ami történt veled és most perpillanat te vagy a világon a legboldogabb?

Én éreztem már.

Mondhatjuk hogy jó érzés, de mondhatjuk azt is hogy rossz.
Ott vagy a pillanatban. Legboldogabb vagy eddigi életed során.
Aztán még egy-két napig tart ez a boldogság. Utána újra jönnek a problémák, szürke hétköznapok, és te egyre jobban azt érzed hogy nem vagy boldog. Próbálod újra élni azt a pillanatot amikor boldog voltál. Mindegy nem is ebbe az "ami elmúlt elmúlt" témában akarok belemenni, hanem térjünk vissza a boldogságra.



Mindig másra gondol az ember amikor megkérdezik tőle hogy: "Mitől lennél most a legboldogabb?"
Ahogy öregszik az ember úgy csökken ennek a listának a nagysága.
5 évesen még soroltad volna hogy mik azok a játékok amiktől boldog lennél, 50 évesen pedig már alig lesz egy-két dolog a listádon.
Van akinek kevesebb, és van akinek több idő alatt fogy el a listája.
Nem csak az idő segít ebben, hanem ha teljesül egy-egy dolog a listáról, az automatikusan lekerül róla. Ha elég céltudatos az ember akkor helyette odaír valami mást, és folytatja az útját.

Nekem egy ideje, majdnem mindenem meg van. Ami a teljes boldogsághoz hiányzik az nincs meg csak. Mondhatjuk erre most, hogy "Ó, fiatal vagy még" és lehetséges hogy igaz is ez a kijelentés. Nekem van időm még megtalálni a boldogságom.

Nem találok most megfelelő lezárást a témának, valamikor úgyis folytatom.. Úgyhogy inkább a kérdésekre koncentrálok.
Te hogy fogalmaznád meg a boldogságot? Voltál már boldog? Aki még sosem volt szomorú az lehet igazán boldog?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése