2014. december 26., péntek

Facebook oldalunk lett!


Igen, igen, mi is ide jutottunk..
Csináltunk egy facebook oldalt magunknak.

Mivel a tegnapi nap folyamán egy új Blog ütötte fel a fejét ezért kénytelenek voltunk egy gyűjtőnéven regisztrálni mint író a nagy közösségi hálóra.

Az új bejegyzésekről most már itt tájékoztatunk mindenkit!
Kövessetek minket! Köszönjük!

Link: https://www.facebook.com/mindenmaslesz

2014. november 30., vasárnap

Feltörekvő zenész vagy? Itt a helyed!


A Friss hangzás nevezetű oldal vagy az url szerint hazaifriss, feltörekvő zenészekről ír. Hírek interjúk és újdonságok is olvashatóak a blogon.

És hogy mi ezen az érdekes?
A blog egy új blogolási stílust alkalmaz. Te elküldöd a zenéd, ők írnak rólad, te pedig ezt megosztod.
Miért jó ez neked? Meg miért jó ez nekik?
Neked természetesen plusz megjelenési lehetőség. Megosztod a rajongóiddal, ezáltal látják hogy érdeklődnek irántad, még ha ilyen kis oldal is, jobb mint a semmi, nem? Megjelenés megjelenés mindenhol. Referencia.
Nekik miért jó? Megosztják az oldalt. Ezáltal több olvasó csatlakozik.

Jelenleg még reklámok nélkül működik a blog és erősen kezdeti stádiumban van
Hogy elbukik-e vagy feltör az rajtatok és az előadókon múlik. Mi sok sikert kívánunk nekik és ha épp előadó vagy küldd el nekik a cuccod, ha pedig olvasó akkor jó böngészést és zene hallgatást!

Köszönjük!

Ja, linket elfelejtettük: http://hazaifriss.blogspot.hu/

Tedd le a telefont..


2014. november 29., szombat

Hazavárunk apu..

Ahogy a facebookot fürkészi az ember, a sok lájkolj és osszd meg poszt között néha érdekességekre is lel az ember.
Ezt tettem most én is. A Pesten hallottam csoportban osztotta meg valaki ezt a képet az alábbi szöveggel:
"Mondja valaki,hogy a kutya nem olyan,mint a gyerek. Ők így várják apát haza."
És a kép:


Aranyos nem? Nektek van kutyátok?

2014. november 13., csütörtök

New York, Pizza, és az önzetlen segítség..

"Szinte bármikor eljöhet az a nap, mikor már annyi pénzünk sem lesz, hogy egy kis élelmet vásároljunk magunknak és az sem lesz, akit felhívjunk, hogy segítsen rajtunk."
Írja az egyik internetes portál ami az OCKTv legújabb videójáról számol be.
Ebben a kisfilmben két fiatal srácot látunk, akik New York egyik utcáján, egy pizzázó előtt udvariasan arra kérik a falatozókat, hogy adnának-e nekik egy szeletet, mivel nagyon éhesek. Meglepetésükre azonban minden próbálkozásuk kudarcba fullad, hiszen senki sem hajlandó osztozni velük. Váratlanul azonban éppen onnan jön a segítség, ahonnan a legkevésbé számítottak rá. A két fiatal egy hajléktalant örvendeztet meg egy pár megmaradt pizza szelettel.
Én végignéztem, és nem gondoltam volna hogy ez történik, vigyázat Spoiler! Szóval be is linkelem ide a videót és nézzük végig, aki pedig nem érti az olvashat tovább.

 
Húsz perc múlva pedig egy másik fiatal, hajléktalannak álcázva magát bepróbálkozik, és nagy meglepetésére a tengődő férfi gondolkodás nélkül megosztja embertársával az ételét.
Ezután egy igencsak megható rész következik, ugyanis a beépített fiú pénzt ad a napi falatját is megosztani képes szegény embernek, ezzel köszönve meg jószívűségét. A férfi nem is tudja mire vélni a dolgot, egyszerűen elsírja magát. Mindannyian tanulhatnánk ettől az embertől, hiszen soha sem tudhatjuk, hogy ki lesz az, aki legközelebb a kezét nyújtja felénk.
Mi a véleményed a videóról? Te osztoznál a pizzán? Mondd el nekünk véleményed komment formájában!

2014. november 2., vasárnap

Hogyan mossunk agyat?


Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást.

Íme a tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap meggyőződhetünk:

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.

4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.

5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.

9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell.

2014. október 27., hétfő

10 érdekesség a hip-hop világból


1. DMX bogárgyűjtő volt.

2. Nas, Biggie, 2Pac, Method Man és Snoop Dogg együtt ugyanannyi
Grammy-díjjal büszkélkedhet a rap kategórián belül, mint az inkább pop
műfaján belül sikeressé vált Gwen Stefani egyedül.

3. A rapszámokban legtöbbször mintázott dal James Brown Funky Drummer
című dala. Több mint 150 számban, például Common és Sadat X
1-9-9-9-jában, vagy a Public Enemy Rebel Without A Pause-ában szerepel.

4. Rakim középiskolás korában elhagyta a szövegeit tartalmazó füzetét,
ezért a titkosítás kedvéért a későbbiekben graffitikként írta a szövegeit.

5. Coolio 2009-ben bepróbálkozott egy stage divinggal, de a közönség
annyira megfeledkezett magáról, hogy elfelejtették megfogni és
véletlenül még a cipőjét is ellopták a Gangster’s Paradise előadójának
lábáról.

6. Eminem első lemezéből, az Infinite-ből összesen 1000 példányt adtak el.

7. Lauryn Hillt egy tehetségkutató színpadáról fújolta le a “műértő”
közönség 1987-ben. Ekkor 13 éves volt.

8. Common a Chicago Bulls labdaszedője volt.

9. Erykah Badu kvantumfizikát tanult.

10. A Notorious Thugshoz két hétig gyakorolta Biggie a Bone
Thugs-N-Harmony jellegzetes flowját.

Vannak hasonló érdekességeid? Oszd meg velünk!

2014. október 19., vasárnap

8 dolog SpongeBob-ről


Hány éves SpongyaBob? Mi a foglalkozása SpongyaBob kitalálójának? Csupa-csupa kínzó kérdés, amikre most végre választ adhatunk! Íme, a 9 legjobb infó a kedvenc sorozatodról!

1. Patriknak van egy nővére is, Sam. Nem sokat beszél.


2. SpongyaBob idén júliusban töltötte be a 28. életévét. Legalábbis a jogsija szerint.


3. Patrik és Csigusz unokatestvérek.


4. Stephen Hillenburg, a rajzfilm kitalálója eredeti hivatását tekintve tengerbiológus.


5. Tunyacsáp angol nevével (Squidward) ellentétben nem tintahal, hanem polip. Méghozzá igen különleges, mert nem 8 karja van, hanem csak 6...


6. Egy 2011-ben felfedezett gombafajta a Spongiforma Squarepantsii nevet kapta.


7. SpongyaBob eredeti neve SpongeBoy lett volna, de ilyen névvel már volt egy felmosó, úgyhogy a készítők megváltoztatták.


8. A Rozsdás Rákollót egy rákcsapdáról mintázták.

 

Ugye hogy ezeket eddig nem tudtad? Nyomj egy megosztást hogy ismerőseid is megtudják!

2014. október 11., szombat

Saját írások újra?


Anno volt egy légből kapott ötletem, miszerint saját írásaim is ide fogom publikálni.
Ebből azóta se lett semmi, és lehet nem is lesz. Bár ki tudja..

Elég jól megy az oldal, arra gondoltam most már lehetőség lenne az ilyen fajta "blogoljunk már mindenről" formának is megélni.

Tartalmakban nem panaszkodhat senki, mert eddig is blogoltam mindenről amiről csak akartam, viszont most döntöttem úgy hogy akkor saját szellemi termékeket is fogtok olvasni.
Az ewoMy tag alatt tudjátok ezeket majd megkeresni.

Lesznek versek, novellák, és hosszabb gondolatok, amik viszont továbbra is az ewoDeep és az ewoGondol kategóriákban lesznek elérhetőek!

Addig is jó böngészést!

2014. október 5., vasárnap

100. bejegyzés


Elérkeztünk a 100. bejegyzésünkhöz.
Pici apró blogunknak és személy szerint nekem 10 hónap kellett ehhez a 100 cikkhez.
Úgy gondolom ilyen ünnepi alkalmakkor nem lehet sok dolgot csinálni ami ne lenne "tipikus".

Ezért úgy döntöttem indítok egy nyereményjátékot.
Aki ezt a bejegyzést megosztja facebookon egy ":-)" fejjel az nyerhez az alánbbi nyeremények körül!
Sorsolni fogunk..

Még előtte! Ez fontos.
Rengeteg dologról volt szó már ebben a 100-as számban, mi az ami a legjobban tetszett? Komment szekcióban lehet javaslatokat tenni, mi az ami maradjon, és mi az ami soha többé ne legyen a blogon.

Szóval a következőek a nyeremények megosztásokért cserébe:
A megosztók között 10 darab postai csekket sorsolunk ki, melyet befizethet a blog részére.


Ezen kívül kisorsolunk még 3 darab lapos focilabdát, melyet a népszerű néger focista Kiss Ferenc dedikált!





A Fődíj pedig egy 4 napos 3 fős nyaralás a dunai rakparton! Svédasztallal, és utolsó este egy exklúzív Fekete Pákó koncerttel!


Szóval kalandra fel!
Köszönöm annak aki olvas, és köszönöm annak aki oszt! 200-nál találkozunk!

2014. október 4., szombat

Melyik telefont vegyem meg?

A korábbi írásaimban hangoztattam hogy visszatérek WP-ről androidra.
Nos, a helyzet változatlan, tervezem hogy lecserélem az 520-as ablakomat. Egyébként a cikket ide kattintva tudod elolvasni.
Visszatérve a dologhoz, nem biztos a dolog.
Felsorolom milyen telefonokat néztem, és a kedves olvasókra bízom hogy eldöntsék.
Kezdjük is.
A cikk mutatom, majd mondom alapon fog működni. Tehát mutatom:


1. Ablak helyett Alma
Régi álom telefonom egy iPhone 4 (most már 4s). Még anno vagy 2 éve, vagy nem tudom mikor jelent meg, volt egy szórólapom amit kiraktam, és nagyon szerettem volna ezt a telefont. Persze a pénz mindig az utamba állt. Viszont most úgy vagyok vele ha kell spórolok rá, rengeteg ideig.


2. Aqua(meeen)
Régebben volt Sony telefonom, semmi baj nem volt vele. Tehát a Sony iránti bizalmam töretlen.
EZ a modell vízálló is, és azt hiszem ha jól emlékszem és minden igaz akkor még a csúcskészülékek kinézetét kapta, annak ellenére hogy középkategóriás.


3. Újra a galaxysok között
Samsungom volt, csalódtam. Viszont ez a modell nagyon tetszik. Természetes, megfizethető számomra. Olyan fícsöröket is tartalmaz amit más gyártók telefonja nem.


4. A második kíni telefon
Igen, ez a második kínai telefon ami megtetszett annyira hogy elgondolkozzak azon hogy mégse nagy gyártó telefonját vegyem meg.


5. Levonó?
Minden bizonnyal akkor ő az első kínai telefon. A "Lenovo k910 vibe z" névre hallgató készülék is elég jól megállja a helyét a mezőnyben.


6. Vissza az ablakba?
Igen, igen. EZ egy WP-s telefon. Viszont elég jó ára van, és ebben elég jó dolgok tartoznak bele. Többek között a kamerái.

Szóval ennyi lenne. Egyenlőre. Ki tudja lesz-e még versenyző. Akinek tippje van az segítsen nekem, aztán majd megírom mi is történt.

További jó böngészést!

Ajánlott olvasmány: Van macskád?

http://ewofficial.blogspot.hu/p/20-dolog-macskaval.html

Van macskád?

Macskával pár dolog teljesen új értelmet nyer. Tárgyak, tevékenységek.
"Bútorok:
Ha nincs macskád: Alapvető tárgyak a házban – ezektől válik otthonossá a lakás.
Ha van macskád: Karomélesítő eszközök."
De nézd meg a képeket és az olvasmányt saját szemeddel a fenti macskára kattintva.
Jó szórakozást nektek!

2014. szeptember 28., vasárnap

Váltás Andoridról Windows-ra: Visszatérés

 

A történetünk végéhez és ezáltal a jelenlegi stádiumához érkeztünk.
WP-re váltottam, most pedig wp-ről fogok váltani.
Bővebben leírom mik a problémáim, addig is aki nem olvasta a cikk előző részét, ide kattintva megteheti.
"Órarend alkalmazás rossz, Volán menetrend nincs, a böngésző nem nagyon akar javulni, és ami még nem a rendszerre kenhető, nincs hangszínszabályzóm, sem vakum, sem előlapi kamerám, sem villogó ledecském.."
Szóval az első hibája, ami lehet nem is a telefon hibája, a 8.1-es frissítés óta lassú a netem.
Telenoros vagyok, havi 100MB-ot kapok ez ha lejár lassítva van. A régi Galaxy készülékemen ez a belassított net ugyanúgy elég volt a szokásos dolgaimra (google keresések, menetrend megnézése böngészőből, facebbok, stb..) és a Windows 8-on is simán vitt mindent. Viszont a 8.1 óta nem tölt be szinte semmit.

Második problémám, amit én tipikus Nokia hibának könyvelek el, a videók több helyen akadnak. Mind gépen, mind telefonon. Szóval nem tudok anélkül felvenni egy szülinapi bulit mondjuk hogy ne legyen benne törés.
Elmondom részletesebben és érthetőbben mi is a helyzet.

Először is, bekapcsolom a kamerát, majd lerakom a telefont kitámasztva. Mondjuk eléneklek a kamerába egy dalt, majd megfogom a telefont és leállítom a videót. Maximum 4 perces videóról beszélünk.
Ekkor lefagy a kamera app. 2 dolgot tehetek.
1: home gomb, majd visszalépek a fényképekhez és sehol sincs a videó.
2: hagyom hagy eméssze a videót, a képernyő elsötétül és percekig nem tudok vele mit csinálni, semmire nem reagál, de a vége ugyanaz. A helyet foglalja, viszont a videó sehol sincs.
Az elején azért említettem hogy " Nokia hiba" mert volt már Nokia telefon a családban, ami még okos se volt, és ugyanez volt a gyenge pontja.

Teret adok a végszónak:

Összességében szerettem ezt a rendszert és a telefont is a hibái ellenére is. Rengeteg apró gondja volt még amiket nem is említettem meg, de ezek kb. egy év alatt felgyülemlettek. Ennek ellenére nem cserélném most le a telefont, viszont a gyenge hardveres dolgok miatt pl. hogy nincs vakum, ami viszont az én hibám (miért nem vettem jobb telefont?) mégis megteszem.

Köszönöm annak aki figyelemmel követte a cikkeket.
Talán lesz még hasonló élménybeszámoló, ha pedig nem is, az új telefonról megírom a tapasztalataim.

Addig is jó böngészést!

2014. szeptember 23., kedd

Váltás Andoridról Windows-ra: Használat

"Messenger program nem kellett rá, tökéletes volt az alap beépített üzenetküldő. Még tetszett is a változatosság. A facebook iszonyatosan rossz volt, de a böngészős verzió is megtette."
Folytatjuk a megkezdett történetet. (Előző cikk)

Szóval birtokba vettem a Nokiámat és lassan már 1 éve nyúzom.
Azóta sok-sok program fejlődött, a Viber és a Messenger is kezdte magát beérni, viszont még mindig nem barátkoztam meg vele teljesen.

Összességében kellemes használni. Szerintem idővel és kellő energiával utol fogja érni a konkurenciát. Csak győzzék az emberek kivárni.
Az tény és való hogy kell egy kis idő míg az ember megszokja a telefont, minden más rajta, de nem lehetetlen feladat.

Volt egy PfD-s problémám, újra raktam az egész telefont vagy 2 hete. Azóta én is a hivatalos frissítést használom.
Kisebb nagyobb gondok vannak a telefonnal, viszont úgy nagy vonalakban tökéletes.
Órarend alkalmazás rossz, Volán menetrend nincs, a böngésző nem nagyon akar javulni, és ami még nem a rendszerre kenhető, nincs hangszínszabályzóm, sem vakum, sem előlapi kamerám, sem villogó ledecském.. Ezek hatására döntöttem úgy hogy idén év végén váltok.

2014. szeptember 21., vasárnap

Váltás Andoridról Windows-ra: Kezdetek


A telefontörténelem című cikkben leírtam a történet előzményeit.
Ajánlom mindenkinek az elolvasását.

Androidos telefonommal nem épp boldog hónapokat töltöttem együtt, amikor elhatároztam hogy pénz hiányában iOS helyett a WP-t fogom kipróbálni.
Eredetileg 920-ra pályáztam, de úgy alakult hogy kaptam egy 520-at.

Kibontottam bekapcsoltam, majd elkezdtem belakni.
Az elején kicsit nehézkes voltam, csinálj live fiókot, állítsd be ezt-azt, szóval úgy alakult hogy egy fél napot eljátszottam így vele.

Majd elkezdtem alkalmazásokat keresve. Ja, meg kell jegyeznem ez 2013. novemberében volt. Messenger program nem kellett rá, tökéletes volt az alap beépített üzenetküldő. Még tetszett is a változatosság. A facebook iszonyatosan rossz volt, de a böngészős verzió is megtette. A böngésző tetszett. A viber nagyon le volt maradva, évtizedekkel. Szóval ami volt az le volt maradva androidos társához képest, vagy nem is volt.

Nem baj, ez van. Majd megszokom. Hátha fejlődnek a dolgok.

Ami pozitívum volt, sokkal jobb képeket csinált, és a sebesség szinte kézzel fogható volt. Olyan csúcskészüléknek tűnt a régi droidomhoz képest. Nagyon örültem neki.

Az ismerkedésről egyenlőre ennyit tudok mondani.
Folytatjuk még..

Update: Következő rész >>

Telefontörténelem

Először is, hogy a lényegre térjünk, amit mostanában ki akarok fejteni, meg kell ismerni az összes eddig használt készülékemet.
Mindegyikről ejtünk pár szót.

Első: Nokia 3100
Az első készülékem egy Nokia volt, pont jó kezdés ahhoz hogy elkezdjem a telefonokkal való ismerkedést.Imádtam bütykölni, nyomkodni, ugyanúgy mint most.
Nézzünk róla képet:
 

Második: Sony Ericsson w300i
Ezt a telefont nagyon vártam. Imádtam. Mindenki le akart róla beszélni, aztán rájöttem miért. Kevés volt arra amire én szerettem volna használni. Viszont a mai napig kellemes érzéssel emlékszek vissza rá. Anno a Sony oldalán online is ki lehetett próbálni. Az egy zseniális dolog volt, kár hogy ma már nem divat.
Fotó róla:

Harmadik: Sony Ericsson w595
Ezt a készüléket szintén imádtam. A Sony családnál maradtam, mert semmi gond nem volt egyikkel sem. Az egyedüli problémát a technika haladása jelentette, ugyanis ilyenkor jelentek meg az első elérhető árú érintőképernyős telefonok.
Nézzük meg ezt is:

Negyedik: Samsung Galaxy Ace
Itt érkezünk fontos ponthoz a történetben. Kezdjük is az előszóval.
Itt kezdtem el ismerkedni az android és az okos telefon világával. 2 évig használtam a telefont, ebből egy fél év maga volt az álom. Aztán elkezdett fagyni, kilépkedni, nem egyszer volt rezetelve az egész telefon. Azután is ugyanúgy fagyott. Majd elkezdett gyorsan merülni, végül 5 perc alatt feltöltött és 5 perc alatt le is merült. Időközben betört egyszer a kijelző ami megjegyzem Gorilla volt, és aksi is volt benne cserélve. Ekkor elhatároztam hogy hagyom a Samsungot, és hagyom az android rendszert is.
Képünk róla:
 

Innen kezdődik majd a történetünk..

Ötödik elem: Nokia Lumia 520 (Jelenlegi telefonom)
Erről fog szólni a későbbi történet.
Lássuk addig a telefont:

Új rovat: Technikai részleg


A kategória felvezetését már elkezdtem a Mutasd a mobilod.. cikkel, és szeretném saját gondolatokkal is folytatni.

Egy új kategóriát vezetek be, ewoTech néven.

Eleinte mobillal kapcsolatos dolgokról fogok írni, de később még ki tudja mi lesz terítéken.
A cikkek hamarosan érkeznek, addig is jó böngészést!

2014. szeptember 14., vasárnap

Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!

Ha iPhone-ja van, nagy valószínűséggel jobban kedveli Brad Pittet, mint az átlagemberek, ha viszont egy Samsung-telefon lapul a zsebében, akkor inkább Robert Downey Jr.-ért van oda. Ezek a szórakoztató következtetések egy felmérésből derülnek ki, amelynek a célja valójában komoly.
Az Exponential nevű brit cég 1,67 millió hinfitárs telefontulajdonos bevonásával azt kutatta, miképp függ össze az érdeklődés telefonjuk márkájával (vagy inkább gyártójával). Megnézték, milyen online tartalmakat néznek meg a telefonjukról, és ezt vetették össze a gyártókkal (Apple, Samsung, Sony, HTC, LG, Nokia, Motorola, Blackberry). Amit találtak (majd egy infografikában össze is foglaltak), az igencsak érdekes, sőt esetenként szórakoztató.

Kiderült például, hogy a Nokia-telefonok tulajdonosai nem értenek annyira a technikához, a Samsungot az idősebb korosztály kedveli, a HTC-sek családcentrikusak, Blackberryjük pedig leginkább az üzletembereknek van.

Míg az LG-sek kedveli a zombis filmeket, addig az iPhone-osok inkább egy krimit választanak, a Motorola-hívek odavannak a szerelmes dalokért, a blackberrysek viszont szívesebben hallgatnak gospelt. Az iPhone-tulajdonosok kedvenc gépkocsimárkája a BMW (azon belül is az 530-as), a Blackberryt használók viszont inkább egy Mini Cooperre voksolnak.

És ez még messze nem minden. Akinek ugyanis iPhone-ja van, az – derül ki a felmérésből – sokkal jobban kedveli Brad Pittet, mint az átlagemberek, a Motorola-tulajdonosok Emma Watsonért vannak oda, a samsungosok kedvenc "celebje" pedig Rafael Nadal.

Fából vaskarika ez a felmérés? Hát van benn valami. Mindenesetre az Exponential menedzsere elmondta, hogy az ilyesfajta adatokkal valójában a hirdetőket kívánják segíteni. A Samsung telefonokat például Lionel Messi reklámozza, azonban lehet, hogy nagyobb hatást érne el egy Nokia telefonnal, a kutatásból ugyanis az derült ki, hogy a nokiásokat négyszer jobban érdekli Messi, mint azokat, akiknek Samsung-telefonjuk van.



2014. szeptember 13., szombat

Utolsó rovat: Szerelemálom


Rég volt ilyen rovat, és mostanában valahogy nem is gondolkoztam azon hogy írni kéne.
Valahogy nem megy ez egy gépen és egy blogon keresztül. Úgyhogy a következőre gondoltam.
Készítek egy videó sorozatot, amolyan vlog félét, amikor van valami vagy késztetést érzek rá, azt egy bizonyos Youtube csatornára feltöltöm. Még csak tervek vannak a fejemben, de majd itt úgyis tájékoztatok mindenkit.

Most csak ennyit sikerült kihoznom magamból. Nem erőltetem..
 "Mindenkinek van egy álma, egy szerelme amit az életben minden áron el akar érni.
Lesznek akadályok, a legnagyobbak amik csak lehetnek, de ki fogsz tartani mellettük.

Nekem is van egy álmom, egy szerelmem. Ez éltet, ezért kelek fel minden nap.
Borzasztó nehéz 1-1 ezzel kapcsolatos kudarcon túl lépni..

Talán nincs is ezeknél nehezebb."
Talán az utolsó ewoDeep rovat volt.. de ki tudja.. :)

2014. szeptember 12., péntek

Vicces szólások


Találtam a neten pár vicces szólást, közmondást. Fogadjátok sok-sok szeretettel.
Valaki tud még hasonlókat? Az nyugodtan ossza meg velünk kommentbe!
Jó szórakozást.

Ki a hideget nem szereti, hóember nem lehet.

Mindenhol jó, de a legolcsóbb otthon.

Hajléktalanok jelmondata: „Kukából nem lesz szalonna.”

Néma gyereknek az anyja sem látja a fától az erdőt.

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz,

zseniális, ha tudod, melyik felét.

A dög a rivális hölgy beceneve.

A kémia ugyanaz mint a fizika, csak büdösebb.

Az irónia nem más, mint a szellemes emberek gorombáskodása.

A szálka a hal bosszúja.

Az ámokfutás a jövő tömegsportja.

A biztonság az a veszély, amit nem érzékelünk.

Jó dolog a skizofrénia, legalább tudok magammal sms –ezni.

Miért marad mindig olyan sok hónap a pénz végére?

A szakáll nem szúr, csak a megfelelő oldalára kell születni.

A sláger az a zene, ami a füleden megy be és a könyöködön jön ki.

Ha tilosban parkolsz, ne kapcsold ki az ablaktörlődet. Mozgó ablaktörlő alá nem lehet betenni a büntetőcédulát.

Egy perc hosszúságát az határozza meg, hogy a WC –ajtó melyik oldalán várakozol!

Az önző csak magára gondol. Az irigy másokra is!

A legrosszabb dolog a világon az, amikor a hülyeség szorgalommal párosul.

Bigámia az, ha valakinek eggyel több felesége van. A monogámia ugyanaz.

Házasság? Nem szaporodom fogságban!

A barátaim mindent megdugtak, ami mozgott, de én nem tartottam fontosnak, hogy ilyen korlátokat állítsak magamnak.

A felfedezések úgy születnek, hogy valaki nem követi az utasításokat.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban.

A sör lassan butít, de nem baj, én ráérek.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának van egy jó kis kocsmája.

A lustaság netovábbja, ha valaki azt álmodja, hogy nem csinál semmit.

A nagyotmondás ellen a nagyothallás az egyetlen védelem.

A sast a legkönnyebb a tojásban elkapni.

Ki korán kel, az hülye. Menjen el orvoshoz!

A pofon elhadart simogatás.

Én különb vagyok, mint a többi ember, mert belőlem csak egy van, a többiből pedig sok.

Amiről azt gondolod, hogy mások gondolják rólad, azt Te magad gondolod saját magadról.

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

A titoktartás egy olyan szilárd halmazállapotú anyag, amely alkoholban oldódik.

A teve egy rendkívül szívós állat: akár élete végéig kibírja víz nélkül. Sőt, még utána is.

A szél a levegő azon része, amelyik siet.

Már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban.

Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

A régész karrierje romokban hever.

Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy vegetáriánus legyek.

Hát nem csodálatos dolog nagypapának lenni? Imádom! Az egyetlen, amit nem szeretek benne, hogy egy nagymamával kell hálni.

Ha valakinek folyamatosan karikás a szeme, az csakis az ördög lehet, mert az sohasem alszik.

A számítógépek sohasem fogják átvenni a könyvek szerepét. Nem állhatsz rá egy floppy lemezre, hogy elérj valamit egy magas polcon.

Vegetáriánus: régi indián szó. Jelentése: „béna vadász”.

Ha megéred a százat, akkor megúsztad. Nagyon kevesen halnak meg százéves koruk után.

A válaszom egy határozott TALÁN.

Olyan nincs, hogy verekedés közben futballmeccs tör ki?

Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.

Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.

Az éttermek dohányzó és nem dohányzó részre osztása olyan, mintha a strand medencéjét belehugyozós és nem belehugyozós részre osztanák!

Kórustag voltam, amíg rá nem jöttek, honnan jön a zaj.

2014. szeptember 6., szombat

Ajánlott olvasmány: 45 életigazság


Mennyire érzed magad bölcsnek?
Vajon hogy vélekedik az életről egy sokat megélt ember?
"Ne vizsgálgasd az életet. Állj neki és hozd ki belőle a legtöbbet most."
Hogy születnek ilyen és ehhez hasonló mondások, életigazságok?
Olvasd el a 45 összeválogatott igazságot.

Te melyiket alkalmazod? Melyiket tapasztaltad már? Írd meg nekünk kommentbe!

2014. augusztus 27., szerda

A jeges vizes vödör kampány (ALS)


Biztos mindenki hallott a kampányról, vagy látta, esetleg részt is vett benne, de ezek az emberek tudják miről is szól ez a kampány?
A jeges vizes vödör kampány lényege, hogy a résztvevők egy nagyon súlyos betegségre, az ALS szindrómára  (laterális szklerózis) hívják fel a figyelmet úgy, hogy magukat egy vödör jéghideg vízzel zúdítják nyakon. A kampány szabályzata szerint a résztvevők vagy adakoznak, vagy a vödrös-megoldást választják, méghozzá úgy, hogy az esményről készült videót YouTube-ra is feltöltik, valamint 3 további személyt hívnak ki. Lévén nagyszerű lehetőség a médiában való szereplésre, az őrület a magyar celebvilág krémjén is végigsöpört.
Az eredeti kampányhoz politikusok, cégvezetők, sportolók, sztárok is csatlakoztak; Zuckerberg és Lady Gaga akciójáról mi is beszámoltunk. A nagy locsolkodás verte médiahullámok közepette azonban a szabályok valahogy feledésbe merültek, amint erre Charlie Sheen is felhívta a figyelmet jópofa videójával. A híres-hírhedt sztár ugyanis hideg víz helyett bankjegyekkel öntötte le magát, ezzel gúnyt űzve a pusztán magamutogató hírességekből.


Mik is a szabályok?
A szabályok szerint ugyanis a kihívás után 24 órán belül a kihívott személy választhat: vagy adományoz 10 dollárt, és vállalja a jeges vízzel való találkozást, vagy 100 dollár fejében elkerüli a jéghideg fröccsöt. Újszerű értelmezésben a nyakonöntés vállalása mentesít az adományozás alól, ez viszont megkérdőjelezi az eredeti szándékot (ti. az ALS szindrómában szenvedő betegek segítését).
A végére hagytuk a legjobbat, szerintem zseniális a csávó.. :)
Valószínűleg a színész Patrick Stewartnak is elege volt a celebek magamutogató akciójából, és inkább úriemberhez méltóan aláírt egy csekket, az előtte lévő fémvödörből kivett néhány jégkockát, elegáns mozdulattal whiskey-jébe ejtette őket, majd emelte poharát az kampány sikerére.

Nektek mi a véleményetek a videókról és az egész kampányról?


2014. augusztus 16., szombat

Telefontöltő zseb


Telefontöltő zseb a Nokiától
Nokiád van? Sokat szoktál utazni? Ezt neked találták ki!
A finn központú Nokia összeszövetkezett Adrien Sauvage brit divattervezővel, hogy megalkossák azt a nadrágot, amelynek zsebében menet közben is fel tudjuk tölteni vezeték nélkül Lumia készülékeinket.
A Sauvage által tervezett chino nacik ugyanazzal a technológiával vannak felszerelve, mint a Nokia DC-50 vezeték nélküli töltőállomás, amely induktív töltésen keresztül látja el energiával a Lumiák akkumulátorát.
Ez azt jelenti, hogy a nadrág viselőjeként csak egyszerűen becsúsztathatjuk a telefont a zsebünkbe, amely teljes töltöttségi szinten tartja azt.
A nadrág a tervező új tavaszi-nyári “Modern férfi” kollekciójának is része, és hamarosan megvásárolhatóvá válik az Amazonon keresztül, áráról azonban még nincsenek információk.


Mi a véleményetek erről az újdonságról? Ti kipróbálnátok ezt a módszert? Az emberek egy része nem szívesen hordja mobilkészülékét a zsebében. Vajon lehet a töltőnek számottevő élettani hatása?
Írjátok meg nekünk kommentbe!

2014. augusztus 15., péntek

RTM fanaitik & Hibrid


Régóta szeretnék megfogalmazni egy ilyen írást amit most fogok.

Gondolom aki rákattintott a cikkre, annak nem kell elmagyaráznom hogy mi az az RTM.
Aki újként kapcsolódik bele a témába, annak egy kis segítség (gyakorikérdésekről idézve):
"Egy zenei kiadó. Mr.Busta, magyar rapper alapította"
Nos, nem is akarom ezzel húzni az időt, és az olvasó szemét, szóval térjünk is a lényegre.
Nem egy zenét meghallgattam ettől a bizonyos kiadótól, és arra jöttem rá hogy már 1 perc után a facebookot böngészem hihetetlen nagy élvezettel.

A következő pontokba tudtam szedni a zenék jellemzőit:
  • Unalmas. Tuc-tuc ütemre megy a szöveg, semmi változatosság.
  • Dallamtalan. Na jó van amelyik meg van áldva 1-2 dallammal, de általában még ha énekes énekli is akkor is szinte dallamtalan, vagy valami egyszerű kis gagyi refrén van.
  • Értelmetlen szövegek. Nem egy zenének értelmetlen a szövege, refrén 1-2 szóból vagy szavakból áll.
  • Ugyanaz a "mondandó". Megszokhattuk a mostani trendet, ha befut egy emszí akkor elkezd arról rappelni hogy: Ő a király, ő elérte amit te soha nem fogsz, mindenki aki őt oltja irigy, szétkapja a bíteket, hihetetlen tehetség, és sorolhatnám. Mindegyik zene erről szól.
Még folytatnám de így is eleget írtam.

Szóval van ez a kiadó amiből semmitmondó zenék százai jönnek ki. De nem csak ez a kiadó ilyen.. egyre több az ilyen jellegű zene.

Mi okozza ennek a műfajnak a terjedését?

A semmit mondó szar, mert hát zenének némelyik nehezen nevezhető, egyre népszerűbb a mostani generáció körében. Ha valaki normális igényes zenét csinál, azt megnézik pár ezren és kész. Ő nem lesz felfuttatva, hiába 100x jobb mint a mostani befutott előadók háromnegyede.
De miért is terjed? Még mindig nem válaszoltam.
Egyre több a buta ember. Buta embernek buta zene kell. Tökéletes párosítás.

Elvetemült RTM fan

Egyre több ilyennel is találkozni sajnos. És igazából tőlük indult ki ez a cikk.
Amikor ott van egy zene és valaki ész érvekkel mond el egy vélemény, akkor szoktak megjelenni az elvetemült fanok. Akik oda kommentelik hogy az "RTM örök", "Busta a király" és magyarázhatod nekik a zenei alap lopást, meg is mutathatod nekik, ők csak hajtják és hajtják az igazukat.

Igazából rengeteget tudnék még írni ebben a témában, de fölöslegesnek érzem.
Majd egyszer talán visszatérünk rá.

Még valami, gondolom a westendes botrányról mindenki hallott, aki most ezt olvassa.
Akkor itt egy új friss csemege: RTM vs. Hibrid
Íme egy kis videó:


Van véleményed? Írd meg nekünk!

2014. augusztus 14., csütörtök

12 dolog a balkezesekről

Mi az oka annak, hogy valaki balkezes? A tudósok szerint a gének felőles érte. Akinek több a családjában a balkezes, annál nagyobb az esély, hogy ő is ezt a kezét használja majd. De nézzük meg a listát!

1. Nagyobb az esélyük a pszichózis kialakulására
Kutatók szerint az agyi problémákkal küzdők nagyobb része balkezes. A Yale és Texas Egyetemek kutatása szerint a 107 vizsgált résztvevő közül a bipoláris zavarban szenvedők 11 százaléka volt balkezes. A skizofrének között a betegek 40%-a volt balkezes.

2. Az egészségedre is hatással van.
A Pediatrics 2010-es kutatása szerint a balkezeseknél nagyobb arányban fordulhat elő diszlexia vagy figyelemzavar. Ebben az agynak is hatása van. A balkezesek 30 százlékának az agyuk bal oldala a domináns, de előfordul, hogy egyik fele sem az.

A Laterality kutatása szerint pedig a balkezesenél ritkább az ízületi gyulladás és a fekélyek kialakulásának aránya.

3. Másként hallanak 
A balkezesek könnyebben meghallják a gyorsan változó hangokat, a Georgetown Medical Center tanulmánya szerint.

4. A neandervölgyieknél is kevesebb volt a balkezes 
A University of Kansas kutatói ősemberek fogait ivzsgálták, hiszen az elpusztított állatok tetemének egyik részét a kezükben fogták, a másikat pedig a fogukkal tartották meg.

5. A balosok jobb művészek 
Az American Journal of Psychology kutatása szerint a balkezesek kreatívabbak, változatosabban gondolkodnak. A Left-Handers’ Club kutatása szerint 2000 ember közül a balkezesek voltak többen, akik művészként, zenészként, sportolóként vagy IT területen dolgoztak. A Wall Street Journal cikke szerint a balkezesek fizetése 10%-kal alacsonyabb.

6. Az elnőkök nagy része balkezes 

Amerikának rengeteg balkezes elnöke volt, például Barack Obama, Bill Clinton, George Bush és Gerald Ford, de James Garfield és Harry Truman is közéjók tartozik. Egy pletyka szerint Ronald Regan is balkezesként született, de az iskolában átnevelték.

7. A balkezesek megvernek a sportokban. 
Rafael Nadal és Oscar de la Hoya is balkezesek. Főleg azokban a sporotkban remekelnek, ahol 2 ember játszik egymás ellen.

8. Jobban félnek 
A balkezesek jobban félnek, a British Psychology Society kutatása szerint. A résztvevőknek A bárányok hallgatnak c. film 8 perces részletét kellett megnézniük. Több balkezesnél jelentkeztek utána a poszttraumatikus stressz szindróma jelei.

9. Mérgesebbek is 
A Journal of Nervous and Mental Disease kutatása szerint a balkezeseknek több negatív gondolatuk van és lassabban dolgozzák fel az érzéseket.

10. És sokkal félénkebbek 
Az Abertay Univeristy kutatása szerint a balkezesek nagyobb számban értettek egyet azzal, hogy nem mernek belevágni valamibe, mert félnek, hogy hibáznak. A kritikát is nehezebben viselték, és sokkal félénkebbek voltak.

11. Szeretnek inni 
Egy kutatás szerint, melyben 25000 embert vizsgáltak, az derült ki, hogy a balkezesek gyakrabban isznak.

12. Van világnapjuk 
Hurrá! Írd be a naptáradba, hogy augusztus 13. a balkezesek világnapja.

Melyik jellemző rád (ha balkezes vagy) vagy balkezes ismerőseidre? Írd meg nekünk kommentbe!

2014. augusztus 11., hétfő

Snickers házilag

 
Szeretitek a fentebb látható csokit?
Szeretnétek házilag előállítani?

Akkor fogadjátok sok szeretettel a receptet!
Hozzávalók / 6 adag
Az alsó réteghez
13 dkg liszt
7 dkg cukor
4 dkg vaj
1 db tojás

A krémhez
10 dkg cukor
10 dkg vaj
25 dkg földimogyoró (sós, pörkölt)
510 g sűrített tej

A tetejére
10 dkg étcsokoládé

Elkészítése
  • Az alsó réteghez a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojást összegyúrjuk, és a tésztát kinyújtjuk.
  • Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük.
    A krémhez egy lábasban a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, aztán a sűrített tejet.
  • Forrás után a lángot kisebbre vesszük, és folyamatos keverés mellett 8-10 perc alatt sűrűre főzzük.
  • Belekeverjük a mogyorót. A masszát rásimítjuk a tésztára, és hűlni hagyjuk, amíg megszilárdul.
  • A tetejére a csokit vízgőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk, és ezt is rásimítjuk a sütire.
  • Pár órára hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul a csoki.

Képi segítség (nagyításhoz katt a képre)


Jó étvágyat mindenkinek!
Aki esetleg elkészítette az nyugodtan ossza meg velünk kommentbe hogy mit is tapasztalt.

2014. augusztus 9., szombat

Vasárnap szuperhold?


Egyre több helyen látom megosztva hogy most vasárnap ilyen szuperhold készül.
Vajon mennyi ebből az igaz?

Találtam a teliholdról, vagy a szuperholdról(?) egy-két érdekességet.
Ezeket megosztom most veletek.

Azt tartották a régiek, hogy a telihold három éjszakáján ( jelen esetben: szombat, vasárnap, hétfő) vett holdfürdő hozzájárul a női energiák megtisztulásához, női betegségek gyógyulásához. De hogy a férfiak se maradjanak ki az élményből: további jótékony hatása, azoktól a blokkoktól való megtisztulás, ami megakadályoz minket spirituális képességeink és intuíciónk biztonságos használatában.

Van még:
A telihold előtti éjszaka a hold fénye tökéletesen alkalmas arra, hogy fizikai testünket és tárgyainkat gyógyító energiával töltsük fel.
És van itt még egy gyakorlat is:
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy pici kertünk. Oda szoktam kiülni ezen az estén, gyertyafény mellett. Fogok egy szép fehér papírt és összeírom mindazokat a dolgokat, amikről úgy érzem, hogy nem jók nekem, nem szolgálnak engem. Ide írhatod saját rossz tulajdonságaidat is…pl.: pletykálkodás, hirtelen harag… félelmek, személyek, lehúzó kapcsolatok…megrögződések, negatív hiedelmek, gondolatok..
Ha mindent felírtam, akkor egy odakészített fém edényben, de lehet egy nagyobb hamutartó is, elégetem. Ha nincs kerted, vagy teraszod, akkor nyitott ablak mellett végezd el a gyakorlatot és érezd a Hold tisztító erejét, ahogy megkönnyebbülsz, minden olyan dologtól, ami visszahúz téged a fejlődésedben.
A teljes írást itt tudjátok elolvasni: elolvasom!

Mindenki döntse el hogy igaz, avagy nem igaz a szuperhold.