2014. február 27., csütörtök

Napi Stephen King bölcselet


Nincs is más hozzáfűzni valóm ehhez!
"A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. S ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen."
(Stephen King)

2014. február 21., péntek

A zene ördögi köre

Hirtelen szavakat sem találok.
Most hallgattam meg 1-2 frissnek mondható, (tehát nem régebbi mint 1-2 hónap) rap zenét. Magyar(!) rap zenét!


Magyarnak alig nevezhető, és zenének is csak alig.
Nem fogok nevet mondani, se kiadót, se dalcímet.
A lényeg annyi hogy több ezrek által hallgatott, feltört előadóról van szó.

Kielemezve egy zenét, nem is tudom melyiket válasszam, mert egyik rosszabb mint a másik, szóval kielemezve egy dalt a következőkre jutottam.
  1. Nem unalmas még a rajongóknak? Évek óta ugyanarról szól a magyar rap zene. Mindenki gengszter, sokat megélt ember. Az utca kölyke.. panel gyerek. Azt értem hogy mindenkinek sz@r.. és mindenki drogba folytja a bánatát, de azért szólhatnának másról is a dalok. Sajnos azok is magukra veszik ezeket a dalokat, akiknek otthon ki van nyalva a.. khm.
  2. Szerintem egy számot, a dallam tesz slágerré. Akkor kérdem én, mitől slágerek ezek, amikor olyan emberek "éneklik" a refrént akiknek nincs hozzá adottságuk?
  3. Pénz, pénz, pénz. Benne van a pakliban hogy valaki előbb utóbb vérszemet kap a pénztől. Minden második sorban szerepel a "pénz" kifejezése. Többet erről nem is mondok mert már túl közel járnánk az említett személyhez.
Nem is nagyon tudom folytatni..
Szerintem az előbbi soraimat egy az egyben törölni is lehet, mert amit most írok le, abban van a lényeg.

Mindenki megy a média után, a divat után. Ezért van az hogy akik sz@rt csinálnak és divattá válnak, azoknak nyitva az ajtó.
Ugyanezek az emberek akik követik a divatot, nevezzük most őket birkáknak, szóval ezek a birkák bármit meghallgatnak. VV dal, hamis refrénnel dúsított dalok, pop dalok, megaxcsaillagfaktor. Ezt mind megeszik. Mennek a tömeg után, és a tömegnek mindegy mit hallgat.
A tehetséges emberek meg elvesznek a süllyesztőbe, vagy feltörnek valami "birkáknak való zenével", amiről az értelmes hallgatók rögtön elítélik, és *tádám* kész is a pop divat gyártó celeb a tehetséges emberből!

Az embereknek, főként a birkáknak nincs sok eszük. Nem gondolkoznak. Ezért jó nekik a divat diktálta értékelhetetlen zene. Ami azt is elősegíti hogy aki elkezdte a zenét gyártani, csak akkor maradhat a csúcson, ha tovább csinálja. Ez egy ördögi kör. Nem tudom lehetséges-e belőle kiszállni.


Ha ez a divat őrület még csak a popzenében volna jelen, nem is nagyon érdekelne a dolog.
DE! Mivel nem csak ott van jelen, hanem kezd át terjedni a rap zenére is, úgy érzem kötelességem írni róla. A rap zene mint olyan, arról szól hogy mély gondolatokat és érzelmeket osszunk meg másokkal, jelen esetben a hallgatóval.
Nos, ha a hallgató birka, akkor nem fogja megérteni ezt. Sajnos.

Szóval hallgassuk azokat a zenéket amik közölnek is velünk valamit, és hanyagoljuk a mostani "slágereket", hátha sikerül ezt az ördögi kört megszüntetni!

2014. február 19., szerda

Wifi mentes övezet

"WIFI mentes zónákat hoz létre Budapest belvárosában a Fővárosi Önkormányzat."
Most komolyan. Szükség van erre?
Ezek szerint igen.
"Az elmúlt hónapokban több kutatás is rámutatott, hogy komoly problémát okoz a fővárosiak életében, hogy mostanra gyakorlatilag mindenhol elérhető az ingyenes kábel nélküli internet szolgáltatás. Az emberek már alig beszélgetnek egymással a parkokban, a gyerekek nem használják a játszótereket, a kutyás se akarnak már játszani, hanem mindenki csak a telefonját nyomkodja egész nap."
Ennyire leköt minket az okos telefonunk?
Ezek szerint igen.
"A város forgalmasabb terein és parkjaiban most kialakított wifi mentes spotoknak köszönhetően végre tudunk majd nem netezni a belvárosban is Budapesten. Vége a sok órányi, kellemetlen utazásnak, hogy eljussunk valami olyan helyre, ahol nincs normális net."
 

Valószínűleg nem sok helyen lesz még ilyen hasonló "Wifi mentes övezet".
De nézzük csak!
"A Fővárosi Önkormányzat már jelezte, hogy amennyiben a terv beválik, és valóban újra elkezdenek az emberek beszélgetni egymással, elképzelhető, hogy több, hasonló intézkedést is bevezetnek. Felmerült például, hogy széthulló társadalmunk megmentéséért tett újabb nagy lépés az lehetne, ha a jövőben korlátoznák a városi telefon-szolgáltatást is."
Érdekes. Tehát ha beválik, akkor lesznek még hasonló kezdeményezések.
Még bővebben fogom ezt a témát feszegetni mint ahogy annak idején a Facebook-ról írt bejegyzésben is tettem, (El akarod olvasni? Kattints ide!) bár ott inkább csak a nagy kék közösségi hálóra tértem ki nagyrészt.

Addig is segítsen egy kicsit ez a videó elgondolkozni az okos telefon használaton.


5 gyógymód a megfázásra

Szép napot olvasó!

Megint itthon ülök betegen.
Most komolyan.. van valami gyógymód erre?
Tavaly decemberben ugyanilyen jellegű betegségem volt. Nem volt hangom, meg voltam fázva, fájt a torkom. Nos, akkor egy fellépés miatt elkezdtem magam kikúrálni. Most megint ugyanaz a probléma.
A sors fintoraként, megint fellépés előtt. Kaptam egy hét szabadságot kipihenni magam, és helyrehozni. Szombatig még van is időm.


Decemberben mindenféle gyógymódot kipróbáltam, de semmi, még egyszer mondom: semmi nem segített. Most emlékezetből felsorolom mikkel kísérleteztem. Persze ezen a héten ugyanezeket használom, csak kicsit még megspékelem ezzel-azzal. De lássuk!
  1. Tea. Ha megkérdezed, 10-9 ember ezt fogja mondani. Igyál sok-sok teát. Annyi hatása volt hogy mostanában egyre kevesebbet iszok, mert már unom.
  2. Méz. Minden reggel egy kanál méz. Hatott is 1-2 percig, aztán ugyanúgy köhög az ember.
  3. Sós vízzel való gargalizálás. Fáj, rossz, de talán ez valamit hozzásegített a gyógyuláshoz.
  4. Tojássárgája. Finom volt, de nem nagyon hatott. Körülbelül mint a tea.
  5. A végére hagytam a legutolsót, és talán a legvégsőt. Pálinka. Nekem szimplán nem hatott semmit. Finom, (Már ha jó félét iszol) és berúgsz tőle, de nekem a hangom nem tette helyre.
Szóval aki tud, írhatna ide kommentbe pár jó tanácsot, mit mivel egyek és hogyan hogy visszatérjen hozzám az egészség. Köszönöm előre is!

Ajánlott olvasmány: Iskolai tananyag

Tegnap ahogy a facebook hírfolyamomat böngésztem, megint érdekességre bukkantam, amivel szintén egyet értek. A mai iskolai oktatásról és rendszeréről szól. És nem is gondolnátok hogy ki vetette billentyűre! Először is olvasunk bele.
"Az oktatási rendszer sokszor funkcionális analfabétákat képez, akik mindössze egyetlen dolgot tanulnak meg alaposan, mégpedig azt, hogy a kellő gátlástalanság vagy egy jó ütemben kivillanó dekoltázs nem csak a vizsgán, de az állásinterjún is csodákra képes."


A cikk, most nevezzük így, Puzsér Róbert írása, (Ugye hogy nem gondoltad!) és az ő facebook oldalán meg is található, egy kép alatt leírva.
Akinek persze nincs kedve keresgélni az ide kattintva máris elolvashatja az egész sztorit.

Jó olvasást!

2014. február 18., kedd

Az élet körforgása

  

Ehhez a három szóhoz nem is fűzök semmi kommentárt vagy magyarázatot.
Önmagáért beszél.
"Küzdeni, elesni, felállni. Küzdeni, elesni, felállni. Küzdeni, elesni..."

Követési távolság

Hoppá! Szép napot olvasó!
Mint új és fiatal blogoló, én is szerzem a tapasztalatokat.
Lehet kicsit lassabban mint az átlag, de azért elég szépen haladok.
A legújabb funkció amit sikerült megtalálni, kitanulmányozni, és alkalmazni az a "Blog követése".
A leghasznosabb szerintem amit eddig találtam, és egyszerűbb mint a Google+ megoldása.

Íme az eredmény: (Amit a jobb oldalon meg is tekinthettek)


Hát nem szuper?
Rögtön önimádó módon be is követtem magam. (Különc)
Aztán jött egy másik követő is, úgyhogy számoljunk csak vele.
Van egy követőm.

Mivel én is elég zöldfülű vagyok csináltam egy kis összeállítást!
Így kövesd a blogom:

Első lépés
Menj a blogomra, és kattints a "Feliratkozás a webhelyre" elnevezésű gombra.


Második lépés
Válaszd ki hogy melyik fiókoddal csatlakozol.
Célszerű a Google-t használni, mivel ha van blogger-ed akkor azon keresztül tudsz követni.


Harmadik lépés
Nincs. Nézd rendszeresen az új bejegyzéseket, kommentelj, ésatöbbi ésatöbbi!

Köszönöm a feliratkozást!

2014. február 16., vasárnap

Ajnálott olvasmány: aláValó Világ

2 hete ahogy a facebook hírfolyamomat böngésztem egy cikkre lettem figyelmes.
Valaki megosztott egy olyan bejegyzést amiben ez állt: aláValó Világ.
Mivel én sem vagyok jóba ezekkel a műsorokkal, gondoltam itt nem arról fognak írni hogy milyen szép és jó is ez, hanem az ellenkezőjéről.



Szóval kattintottam, elolvastam, majd lementettem, és újra elolvastam.

Nincs hozzáfűzni valóm a témához, mert mindent tökéletesen leír, szóval mindenkinek a figyelmébe ajánlom! Ennek örömére be is került a cikk a menüpontok közé!
Aki esetleg nem találná, az ide kattintva eljuthat oda!

Jó olvasást!

2014. február 13., csütörtök

Keresem önmagam

Valószínűleg sokak számára még összefüggéstelen lehet a blog tartalma.
Talán nekem is az még.
Keresem magam, magánéleti téren, zenei téren, és itt a blogon belül is.
Aki olvassa a blogot, néha napján meg tudhat rólam egy-két új dolgot. Aki nem olvassa, nem olvassa.
Van hogy nem tudom teljesen kiadni azt amit gondolok és érzek.


Valószínűleg még elég sokszor újra lesz gondolva ez a blogolás téma.
Lesznek folyamatosan változások amíg el nem jutunk oda, hogy tudni fogom mit kell leírnom és hogy. Ahhoz hogy olyan egyszerű emberek mint te vagy én megértsék.

Az eddigi bejegyzéseim alapján arra jöttem rá, hogy rímekben könnyebb elmondani a gondolatokat.
Valószínűleg nagy energiákat fogok az írásra fordítani, és ha már a rímeknél és a blognál tartunk, ha kíváncsiak rá az emberek, ide is írhatok pár sort néha-néha.

Valószínűleg azzal fogok búcsúzni, hogy ez egy ilyen bejegyzés volt, és tudom volt szóismétlés.
Vigyázzatok magatokra!

2014. február 11., kedd

Színpadi kikelet

Ott vagy.
Nem izgulsz, nem félsz semmitől.
Ezt csinálod minden nap otthon, útközben, hétvégén.
A szöveget fejből tudod. Mi baj történhetne? Van még egy órád. Nem izgulsz, mert még minek?

Rengeteget gyakoroltál. Évek óta csinálod ezt az egészet.
Hazaérsz, ledobod a táskát, és már másik kézzel nyúlsz is a hifi távirányítójáért.

Tudod hogy nem hibázhatsz.
Igazából ezeknek a tudatában nem is izgulsz. Csak egy kicsit. Normális egészséges szinten.

Aztán, bemondják a neved.
..."hamarosan a színpadon!"
..."hamarosan a színpadon!"
..."hamarosan a színpadon!"



A szíved elkezd dobogni.
A vérnyomásod felmegy.
Érzed hogy amiért eddig küzdöttél az most hamarosan bekövetkezik.
Mint amikor elültetsz valamit, és mikor kikel, megsütöd és megeszed.
Körülbelül a kikeletnél tartunk.
A sok elvetett mag most fog kikelni. A gyomorgörcsöd és a szívdobogásod jelzi hogy úton van a kikelet.

Igen, most mondták be hogy te jössz.
Elindulsz a színpad fele.
Tudod hogy nincs visszaút, elmondasz még egy utolsó imát, majd fellépsz egy lépcsőfokot.
Mi van ha elrontom? Ugyan már sokat gyakoroltam.. nem történhet meg.
Második lépcsőfok.
Mi van ha nem leszek elég jó? Ugyan..
Csak pozitívan.
Harmadik lépcsőfok.
Megcsinálod. Rengeteg gyakorlás, szív, tehetség. Meg lesz.
Ha másoknak nem is fog tetszeni elsőre, a te szíved benne lesz. Magadnak megfeleltél. Ez a lényeg.

Fent vagy.
Bekapcsolod a mikrofont, és megszűnik a világ.
Elmúlik a görcs, a szívverés normális tempóra vált. Az agyad kikapcsol, és minden szövegrészlet, technika és trükk a fejedben van.
Megcsináltad. Élsz. A színpaddal együtt életre keltél.
A sok gyakorlás, szabadidő amit erre áldoztál, most hirtelen megtérül.

Mert élsz!
És csak ennyi a lényeg.

2014. február 7., péntek

Blog reformok


Úgy döntöttem, kicsit meg reformálom a blogot.
Eredetileg maximálisan anonim-ra terveztem, de ahogy minden változik, ez is változott.
Kicsit több és több infót csepegtetek majd magamról. Persze tükörhobbit fotók és a nevem még mindig nem lesznek publikusak, de hát minek is az? Ez egy blog ezt olvasni kell. Nem az a lényeg hogy ki ül a monitor másik oldalán.

Tehát összegyűjtöm a reform terveimet. Kicsit viccesen színekre osztottam.

Zöld reform
Kicsit több személyes élményt fogok megosztani. Fellépésekről lesz szó, és arról amiről épp írni akarok. Kitudja mik lesznek még itt.
UPDATE: Kedvenc zenéim című nagy bejegyzés. Kattints tovább!

Kék reform
Oldalakat, és egyéb "divatos" dolgokat helyezek el a blogon. Kicsit nőjön a megosztás és a követő szám. Persze nem lesz a blogból "divat blog". A cél az értelmes dolgok értelmes emberekhez való eljuttatása, és ehhez ha tetszik ha nem, megosztások kellenek.

Piros reform
Kicsit a komment szekciót is ki akarom használni. Tehát akinek van valami véleménye a témáról azt bátran írja le! Garantálom hogy válaszolok!

Narancs reform
Támogatók és támogatott oldalak gyűjtése. Reklámok és egyéb ilyen dolgok.
Akár idézek is más blogokról vagy oldalakról, ha affinitást érzek hozzá. Tehát aki támogatni szeretné a blogom az komment szekcióba, vagy egyéb módon jelezze nekem! Továbbá elhelyezek az oldalon majd linkbox-ot ahova más oldalak linkjei fognak kerülni!

Lila refrorm
Kicsit hasonló a narancshoz, annyi különbséggel, hogy ha megtetszik a cikk, vagy ilyen módon mint az "MSN" cikknél kielemzem, vagy pedig írok róla egy ajánlót (persze forrással megjelölve.)

Még bővítem ezeket idővel!

Az internet elveszett paradicsoma

Windows Live Messenger ismertebb nevén: MSN.
A minap találtam egy cikket amiben erről a kőkori programról írnak.
Aki nem ismeri (sajnos egyre többen vannak..) azoknak nem sok mindent jelent ez.
Tulajdonképpen az MSN-t a facebook váltotta le.
Többen vagyunk így hogy visszasírjuk azokat az időket amikor még élt ez a program.


Kicsit szeretnék pár dolgok idézni az olvasottakból!
"Először is a neved: minél több színes és különleges betű volt a nevedben lehetőleg jó sok smiley-val és menő zenekarok nevével vegyítve, annál királyabb voltál."
Még én is emlékszek a saját nevemre. Különböző színkódokat használtunk, amiket egy idő után már kitéve-betéve tudtam. Talán valahol meg is van még a nevem lementve.
"Ha bekapcsoltad azt a funkciót, ami kiírja neved mellé, hogy milyen zenét hallgatsz, csak cool számokat mertél hallgatni, ilyenkor a disney mesék főcímdalai parkolópályára kerültek."
Milyen vagánynak érezte az ember amikor a legdivatosabb zenéket hallgatta, néha csak azért is hogy mások lássák. Rám a Disney-s rész nem vonatkozik. Én ugyanúgy hallgattam azt amit amúgy. Nem zavart ha néha bekapcsolva maradt ez a funkció.
"Ha bejelentkeztél, még legalább egy 15 percig nem szabadott ráírni arra, aki érdekelt, nehogy azt higgye, hogy csak miatta jöttél fel MSN-re."
Ugyan, ez se így volt nálam.
"Azokat a smiley-kat, amik az egész ablakot elfoglalták és mozogtak, mindenki gyűlölte. Ennél már csak egy rosszabb volt: a rezgő üzenet küldése, azzal tényleg ki lehetett kergetni valakit a világból."
Hoppá! Rezgő üzenetküldés hack? Letölthető mozgó akármik? Jut eszembe! Letölthető vicces hangok? Mennyit szórakoztunk ezekkel. Ha jól emlékszem, ezek az MSN Plus-ban voltak a színes nevekkel együtt.
"Ha valaki volt olyan merész, hogy zenét küldött neked, akkor legalább 2 órán keresztül tartott a fájlátvitel. És nyilván a felénél elfelejtetted és bezártad az ablakot, vagy mentél a dolgodra, és a windows épp akkor telepített egy frissítést, és újraindította géped."
Nekem ezzel se volt gondom, pedig rengeteget használtam zene küldésre.
Anno 2010-ben az első alapjaimat is MSN-en küldték át.
"Minél több haverod volt a listádon, annál menőbbnek érezted magad, úgyhogy boldog-boldogtalant felvettél, olyanokat is, akivel csak egyszer beszéltél valami buliban."
Milyen igaz. Sokkal jobb is volt ismerkedni ott mint manapság a facebookon. Ott nem volt mindenki ilyen bunkó. Más világ volt. Ezért is van hogy visszasírom azt az időt.
Mindig tudtunk miről beszélgetni ott.


"Egy kapcsolatot tulajdonképpen csak onnantól vehettél komolyan, ha már mindketten kiírtátok a nevetek mellé a másik nevét és a (L) ikont."
Most jönne a "már akkor is elkorcsosult a világ" szövegem, de én is benne voltam ilyenbe. Mikre képes az ember egy kapcsolatért..
"Voltak viszont olyan retardált ismerőseid, akik egy csomó betű helyére kis képeket szúrtak be, és ettől teljesen olvashatatlan lett az összes üzenetük"
Szerencsére nekem kevés ilyen ismerősöm volt.
"Kevés szánalmasabb dolog létezett, mint a státuszod “láthatatlan”-ról “elérhető”-vé való váltogatása, hogy észrevegyen végre a szíved választottja, és rád írjon."
És ezt az utolsót én nem éltem át.
Viszont ennek az ellenkezője meg volt. Mikor nem szerettél volna beszélni valakivel mindig átváltottad magad láthatatlanra.

A személyes kedvenc funkcióm az "automata üzenetküldés" volt.
Mikor elmentem vcsizni beírtam hogy: "Vacsizok épp, hagyj üzenetet.", és amikor valaki rámírt elküldte neki ezt! Zseniális!

Remélem idővel helyébe lép a méltó utódja ennek a kis programnak!

Forrás: http://jaccoter.hu/?p=6125

2014. február 5., szerda

Az első blogbejegyzésem mobilról

Üdv internet!

Window phone felhasználó vagyok, és végre valahára találtam egy olyan programot amivel blogolni lehet.

Sajnos, mint a wp-n minden, ez is rengeteg hiányosságot tartalmaz. Viszont ha az ember egy gyors bejegyzést akar írni arra tökéletes.

Tehát fogadjátok nagy szeretettel az első telefonról írt bejegyzésem! :-)

2014. február 3., hétfő

Vége, múlt, megbánás..

Szinte rossz belegondolni hogy a dolgoknak egyszer vége lesz.
Bármilyen jó, vagy épp bármilyen rossz egyszer elmúlik és vége lesz.

Néha csak egy apró hibán csúszik el az ember és vége lesz. Örökre.
Nem lehet visszapörgetni az időt, az ami volt az a semmibe fog elszállni.
Nem fogja megbocsátani a másik fél a hibát. Bármilyen apró is.
Azt mondja hogy "nem", vagy épp azt hogy "vége", és ezt neked el kell fogadni és feldolgozni.

Amik ezután maradnak neked azok az emlékek.
Azok is csak a te fejedben. Máséban lehet nem, vagy ha mégis, akkor akár máshogy is ott maradhatnak. Halványabban. Neki lehet nem fáj annyira mint neked.



Sokszor próbáljuk újraélni a múltat.
Vajon sikerülhet? Van olyan akinek sikerült már?
Szerintem a 7 milliárd emberből elég kevés tenné fel a kezét erre a kérdésre.

Bárcsak újra minden a régi lenne.
Bárcsak visszakapnám a régi életem.
Bárcsak, bárcsak, bárcsak...

Nincs olyan hogy régi élet. Nincs olyan hogy régi önmagad.

Amikor én valami olyan dolgot teszek amiből épp nem jó dolog sült ki, mindig van aki megkérdezi hogy "Nem bántad meg?"
Erre mindig ugyanaz szokott a válaszom lenni.

NEM.

Amikor ott voltam, abban a helyzetben akkor jó ötletnek tűnt.
Lehet éreztem hogy nem lesz jó vége, de ott és akkor az akkori énem úgy gondolta hogy megcsinálja.
Az is te voltál, aki elkövette azt a temérdek hibát.
Ha megbántad valószínűleg nem vagy magaddal valami jó viszonyban.

Gondold végig miket tettél, és hogy akkor hogy gondoltad a dolgokat.
Ha eléggé mélyen végig gondolod, igazat fogsz adni az akkori énednek.



Minden okkal történik. Minden rosszban van valami jó.
Kicsit közhelyesen hangzik de gondold végig..
Teszel valami rossz dolgot. Megbánod. (Bár eddig pont erről beszéltünk hogy nem, de most tegyük fel.)
Tegyük fel hogy ezután történik veled egy nagyon jó dolog.
Inkább példával illusztrálom.
Tegyük fel hogy holnap összetöröd a kocsid. Több 100 ezres nagyságú a kár, neked viszont semmi bajod. Ez egy rossz dolog nem? Akkor most tegyük fel hogy a főnöködet nem érdekli hogy neked nincs kocsid, be kell menni dolgozni. Na már most, épp szállsz le a buszról és összefutsz egy régi ismerőssel, akit később feleségül is veszel. Ez jó dolog nem?

Akkor tulajdonképpen okkal törted össze a kocsid?
Igen!

Vannak olyan dolgok is amikről sose fog kiderülni hogy milyen jó dolgot vonzz be az életedben.
Jó dolog ha az ember optimista egy kicsit, még pesszimista helyzetekben is.