2014. február 19., szerda

Wifi mentes övezet

"WIFI mentes zónákat hoz létre Budapest belvárosában a Fővárosi Önkormányzat."
Most komolyan. Szükség van erre?
Ezek szerint igen.
"Az elmúlt hónapokban több kutatás is rámutatott, hogy komoly problémát okoz a fővárosiak életében, hogy mostanra gyakorlatilag mindenhol elérhető az ingyenes kábel nélküli internet szolgáltatás. Az emberek már alig beszélgetnek egymással a parkokban, a gyerekek nem használják a játszótereket, a kutyás se akarnak már játszani, hanem mindenki csak a telefonját nyomkodja egész nap."
Ennyire leköt minket az okos telefonunk?
Ezek szerint igen.
"A város forgalmasabb terein és parkjaiban most kialakított wifi mentes spotoknak köszönhetően végre tudunk majd nem netezni a belvárosban is Budapesten. Vége a sok órányi, kellemetlen utazásnak, hogy eljussunk valami olyan helyre, ahol nincs normális net."
 

Valószínűleg nem sok helyen lesz még ilyen hasonló "Wifi mentes övezet".
De nézzük csak!
"A Fővárosi Önkormányzat már jelezte, hogy amennyiben a terv beválik, és valóban újra elkezdenek az emberek beszélgetni egymással, elképzelhető, hogy több, hasonló intézkedést is bevezetnek. Felmerült például, hogy széthulló társadalmunk megmentéséért tett újabb nagy lépés az lehetne, ha a jövőben korlátoznák a városi telefon-szolgáltatást is."
Érdekes. Tehát ha beválik, akkor lesznek még hasonló kezdeményezések.
Még bővebben fogom ezt a témát feszegetni mint ahogy annak idején a Facebook-ról írt bejegyzésben is tettem, (El akarod olvasni? Kattints ide!) bár ott inkább csak a nagy kék közösségi hálóra tértem ki nagyrészt.

Addig is segítsen egy kicsit ez a videó elgondolkozni az okos telefon használaton.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése